Wednesday, May 22, 2024

Modalitati ingenioase de a face pictura

By on 16 noiembrie 2014 0 1425 Views

Pictura este definita ca fiind modalitatea prin care se pot exprima idei si emotii, prin crearea unei calitati estetice deosebite, intr-un limbaj visual bi-dimensional. Elementele acestui limbaj- formele, liniile, culorile, tonurile, si texturile sale- sunt folosite in diverse moduri pentru a produce senzatiile de volum, spatiu, miscare, si lumina, pe o suprafata plana. Aceste elemente sunt combinate in modele expresive pentru a reprezenta fenomene reale sau supranaturale, pentru a interpreta o tema narativa, sau pentru a creea relatii vizuale abstracte. Decizia unui artist de a folosi un anumit mediu, precum tempera, fresco, ulei, acrilic, culori de apa, cerneala, guasa, sau casein, precum si alegerea anumitor forme, precum cele murale, panelul, miniatura, manuscriptul, panorama, sau alte varietati de forme moderne au la baza calitatile senzoriale si posibilitatile expresive si limitarile acesteo alegeri. Alegerile artistului cu privire la mediu si forma, precum si tehnica proprie artistului se combina pentru a realiza o imagine vizuala unica.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-face-painting-image23264775Daca in secolele trecute aceasta arta se refera strict la pictura pe panza, astazi ne putem bucura de o mai larga gama de desene artistice precum pictura pe corpul uman si pictura pe sticla. Pictura pe corp, mai bine cunoscuta drept body painting, intra in categoria artelor care sunt pe, includ, sau consista in corpul corpul uman, precum tatuajele sau piercingurile. Dar, spre deosebire de cele din urma, pictura pe corp este temporara, se picteaza pe piele si dureaza doar pentru cateva ore, sau pentru maximum cateva saptamani (in cazul pinturii cu hena). Pictura pe corp mai este denumita si „tatuaj temporar.” De obicei, denumirile difera in fuctie de marimea picturii: daca pictura este realizata pe o portiune mai intinsa a corpului uman, atunci este numita pictura pe corp, in schimb, daca pictura ocupa doar o portiuna mica este denumita in general tatuaj temporar. Arta care se limiteaza doar la zona fetei are denumirea specifica de pictura pe fata (face painting).

Picturile pe sticla sunt executate cu ulei si rasina de esenta tare sau cu culori de apa si guma pe bucati de geam. Acestea au fost o arta folk traditionala in Europa si America de Nord, iar intre secolele al 15-lea si al 18-lea erau considerate o arta fina in nordul Europei, unde au fost recent readuse la viata de pictori precum Willi Dirx, Ida Kerkovius, Lily Hildebrandt, Klee, Oskar Schlemmer, si de catre Heinrich. Acesta forma de arta este in stransa legatura cu pictura pe ceramica, care este unul dintre mestesugurile traditionale Romanesti. Astfel, pictura pe sticla si ceramica reprezinta in zilele noastre o alternativa interesanta la tipurile clasice de arta.

Next Post

Despre jocuri

29 noiembrie 2014 0
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.