Friday, February 3, 2023

Vreau sa va povestesc si sa promovez 3 locatii care mi-au ramas in minte in ultimele calatorii prin faptul ca au facut niste lucruri marunte care, pentru mine, au contat mult. Adica mi-au transmis acel sentiment de autenticitate a ospitalitatii. In ordine invers cronologica – Pensiunea Ghiocelul Avrig | Facebook – am oprit la o bere, insetati dupa coborarea de la cabana Barcaciu (unde btw ceaiul, ciorba si cafeaua au fost foooarte bune). Salonul principal ocupat cu o masa festiva, cel secundar cu multe mese pline. Am intrebat daca putem bea o bere si ne-au sugerat sa luam loc unde vrem, in afara de zona rezervata. Am luat o bere, am povestit, la un moment dat vine un ospatar si ne pune o farfurie cu alune pe masa si ne zambeste. Probabil a ramas de la grup, oricum le aruncau sau ceva…dar n-are nicio importanta. Ceea ce e important ca s-au gandit la astia ce beau o bere ca le-ar cade bine si niste alune. Am apreciat gestul si in general atitudinea. Prea des am intrat in localuri pline iar atitudinea si fata ospatarilor mi-au transmis instant “Ia uite si la astia, si-asa avem de lucru, nu puteati sta acasa?! Ce vor si astia?”

 

Al doilea – restaurant Sergiana Coresi Brasov –  unde ne-au adus aperitiv niste jumari cu paine si ceapa absolut delicioase. La ei totul m-a surprins placut, incepand de la modul de prezentare al meniului si pana la aplicatia de telefon dedicata care iti aduce reduceri si bonusuri pe bune. Jos palaria.

Si al treilea – Pensiunea Sub Piatra Salciua (care mai nou are si un centru SPA interior, in inima muntilor Apuseni – zona Salciua) unde am intrat, de Paste, sa beau o cafea. Pensiunea era ocupata in totalitate cu grupul de Paste. Adica puteau sa zica “ne pare rau pensiunea e ocupata”…Am comandat o cafea si mi-a adus si un platou cu cozonac si oua vopsite. Un gest frumos, ospitalier.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.