Wednesday, May 22, 2024

Jocurile on-line sunt doar pentru copii?

By on 9 septembrie 2016 0 1159 Views

Am mai scris despre importanta jocului in viata noastra de zi cu zi si chiar cum unele companii au introdus jocul ca metoda de invatare si dezvoltare in ceea ce se numeste “gamification”. Gamification este o aplicatie, o tehnica de design care aplica principiile jocurilor in contexte din afara acestora. Rolul acestei tehnici este de a creste implicarea angajatilor si a spori productivitatea acestora. Tehnica se foloseste si in marketing, educatie, sanatate si practic poate fi folosita in orice domeniu prin metode creative si out-of-the-box. Revenind, deseori cand vorbim de jocuri ne gandim la copilarie, la tinerete. Adevarul este, insa, ca sunt foarte multi adulti care folosesc jocuri online gratis. Cam toata lumea isi permite un telefon smart, o tableta sau un laptop, asa ca accesul la acest tip de distractie este foarte facil. Mai ales ca in ultima perioada s-au rezolvat si problemele care erau inainte cu plug-in-uri si flash-uri care nu mergeau pe anumite telefoane sau pe sisteme iOS de exemplu.

Problema se pune, atat la copii cat si la adulti, atunci cand ne petrecem prea mult timp cu aceasta preocupare. Cand uitam sa mai iesim la o plimbare, la sport, in natura sau sa socializam cu prietenii. Orice exces dauneaza pana la urma, nu? Am vazut multi amici cu ochii in telefon/tableta jucandu-se. Ei zic ca e nu e o metoda mai buna de relaxare si poate ca au dreptate, in felul lor.

Cand ii intreb ce joaca, imi zic … friv 2 online games. Cica Friv Games-urile astea sunt siteuri specializate cu mini jocuri. Gasesti aici sute de jocuri din orice domeniu si poti trece de la pescuit la ping-pong sau masini. Deci slabe sanse sa te plictisesti prea repede. Interesant  ca s-a inventat un cuvant nou pentru asa ceva. Sa accesezi portalurile friv si sa te joci este gratis, dar sunt anumite aplicatii, jocuri individuale care iti solicita diverse plati pentru a avea acces la diferite nivele sau pentru a-ti da vieti sau tot felul de unelte. La acestea trebuie sa fim atenti, mai ales cand le dam copiilor telefonul nostru care are setat o carte de credit sau date de plata. Cunosc situatii in care parinti neatenti au platit sute de euro pentru diferite jocuri online. Asa ca…nici cu jocurile nu e intotdeauna de joaca.

 

 

  Diverse
Next Post

Jocuri in 2 online

11 septembrie 2016 0
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.