Sunday, July 14, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Jocurile Friv-Mahjong

By on 5 iulie 2015 0 1774 Views

Continui seria despre jocurile on-line cu un tip foarte special – Mahjong. Originar din China, jocul a fost inventat in jurul anului 1800 iar cuvantul Mahjong inseamna vrabiute ciripitoare. Se joaca pe o tabla cu pietre cu diferite simboluri iar scopul este eliminarea pe rand a acestora prin selectarea a doua pietre identice. Acest minim regulament se aplica pentru jocul on-line, in varianta off-line, a jocului traditional oriental exista mai multe reguli. Jocul original si traditional este conceput pentru patru persoane dar poate fi jucat si in doua sau trei persoane si are un numar de 144 de pietre cu simboluri. Pietrele erau confectionate in trecut din fildes, insa mai nou sunt din plastic, din ratiuni economice si legale ( e interzis comertul cu fildes).

Originar din China, mahjong este foarte popular si in Coreea si Japonia. In 2002 chiar s-a organizat primul campionat mondial de Mahjong in Tokyo, iar in mai multe tari din Asia exista muzee dedicate acestui joc. Tot in Asia jocul este disponibil in locuri publice si chiar in cluburi speciale pentru jocurile Mahjong.

Bineinteles, o data cu dezvoltarea tehnologiei, jocurile de acest tip, cunoscute si sub numele de  jocuri cu Friv, au devenit accesibile si s-au dezvoltat tot felul de variante care sunt disponibile on-line oriunde si oricand. Simbolistica pietrelor este de asemenea tot mai interesanta. Jocul este potrivit atat pentru copii cat si pentru tineri si adulti. Stimuleaza atentia si creativitatea, relaxand in acelasi timp mintea jucatorului. Desi considerat un joc de noroc, strategia si atentia sunt componente importante care pot asigura castigul acestui tip de joc.

mahjong

  Jocuri
Next Post

Slot-machine sau pacanelele

7 iulie 2015 0
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.