Sunday, July 14, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Jeff Gaspersz la Intertown Twinning Innovation Conference

By on 4 noiembrie 2009 2 1422 Views

headerSaptamana trecuta am avut sansa sa particip la Conferinta Internationala Intertown Twinning Innovation Conference ( www.itic2009.eu), in Joure, Olanda.

Incep prin multumiri adresate municipalitati si fundatiei Skarsterslan si in special Cristinei Jelsma pentru excelenta coordonare si grija pentru delegatia romana.

Ma voi referi doar la prima zi de conferinta, intrucat mi se pare emblematica.

Din partea Mediasului au fost prezenti reprezentanti ai mediului de afaceri, ONG-uri ( Dianthus, Speranta, Societatea Inginerilor din domeniul Gazelor Naturale, Asociatia Mediasul Nostru), reprezentanti ai autoritatilor locale si reprezentanti din invatamant.

A fost totul foarte bine organizat si pus la punct, am avut interpreti pentru limbile engleza, olandeza, germana. Au participat delegati din Medias, Skasterlan si Drolshagen ( Germania).

Prima zi a fost de acomodare, cazare, am facut o plimbare prin imprejurimi.

A doua zi a fost cea mai prolifica din punctul meu de vedere, prin prisma prezentarii dnului prof. dr. Jeff Gaspersz care a uluit prin simplitatea, eleganta si bogatia informatiilor transmise. Voi evoca cateva scurte idei din prezentarea lui :

Dusmanul creativitatii este rutina !

Traim intr-o rutina in toate aspectele vietii : viata profesionala, personala si amoroasa. La nivel general vorbind, evident ca sunt unele persoane care reusesc sa fie creative in toate aceste aspecte, insa per ansamblu parerea mea este ca intr-adevar rutina ucide creativitatea, care ucide evolutia.

Ca sa evadam din rutina trebuie sa gasim acel mindsetting in care ne vin ideile creative. Pentru unii este vorba de sport, condus masina, dus, somn, jocul cu animalul de casa si asa mai departe. Trebuie sa fructificam acele momente si sa fim constienti de mindsettingul nostru. Pentru mine mindsettingul este condusul masinii.

Pentru ca in general lumea e obisnuita cu rutina si nu este obisnuita cu gandirea outside the box, apare o rezistenta la creativitate,  apare o respingere a ideilor novatoare, de aceea este important ca noi sa credem in ideile noastre si sa le ducem pana la capat. Ca exemplu s-a dat J.k Rowling, autorea Harry Potter care abia la a 14 sau a 16 editura a reusit sa-si publice cartea care a fost vanduta in cele din urma in milioane de exemplare. Deseori avem idei dar renuntam la ele din cauza respingerii celorlalti, care, evident, se simt bine in rutina si in cutia gandirii.

Reflexia este un instrument de creativitate si a uciderii rutinei ( sindromul de orbire). Jeff Garspersz ne invita sa reflectam in fiecare zi la cate o intrebare, ca de exemplu : “Ce am facut azi ca sa fiu mai bun ca ieri ?”, “Ce am invatat azi ?” , “Ce am facut azi altfel ?”,  “Ce mi-a adus azi energie ?”, “Ce mi-a adus satisfactie ?” etc.

De asemenea Jeff Garspersz a spus ca este obligatoriu ca noi sa avem un carnetel la purtator pentru a ne putea nota ideile in momentul in care ne vin, pentru ca altfel se pierd, si putem pierde o idee de un milion de euro, pentru ca nu ne dam seama pe moment de valoarea ei.

Trebuie sa boicotam rutina.

Despre celelalte zile voi reveni pe parcurs, probabil.

Next Post

Familia Maca ~ Love & Marriage

25 octombrie 2010 11
2 Comments
  • Adriana A. 15 ani ago

    fffffffffffffffffff tare FELICITARI NOROCOSULE! 🙂

  • eba 15 ani ago

    Cu siguranta m-ar fi bucurat o asemena conferinta, si sa aud tot ce zice un astfel de om! Chiar ca ai fost, si esti: NOROCOS! Multumim ca ne spui si noua, si nu pastrezi numa’ pentru tine!:P

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.