Saturday, June 15, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

In constructii e bine sa lucrezi cu cei mai buni

By on 3 iulie 2014 1 1599 Views

lcb-construction-cardiff1In Romania avem clar o problema cu specialistii in diverse meserii. Adica avem foarte putini spre deloc, pentru ca cei buni ori au imbatranit, ori au plecat in alta tara, iar generatia care vine are alte preocupari decat sa se specializeze sau sa exceleze in vreun domeniu practic. Cred ca ati avut experiente nefaste cu zugravi, mecanici, electricieni si alti specialisti care v-au lasat cu lucrari neterminate sau facute anapoda. Daca tot veni vorba de constructii si la producatorii de materiale trebuie sa aveti grija. Si aici s-au nascut firmulete peste noapte care produc tot felul de imitatii si cumparand de la ei produse necertificate sau suspect de ieftine, va supuneti unor riscuri mari. Adica, daca doriti garduri din beton, atunci apelati la o firma de prestigiu, cum e Dumar Construct, de exemplu. Acestia produc cam tot ce se poate face din beton, adica :

– elemente structurale (fundatie pahar, grinzi prefabricate si stalpi prefabricati)

– garduri prefabricate din beton ( de 1,8m, 2m, 2,5m)

– elemente de canalizare ( camine vane, camine de vizitare, gura scurgere si tuburi de beton)

– elemente de infrastructura de beton ( placute carosabile, elemente New Jersey, borduri tip L si I)

– elemente pentru podete si traversari

– prefabricate diverse (cabine prefabricate, scari din beton, garduri beton etc.)

Revenind la specialisti, ultimele surprize neplacute le-am auzit de la niste prieteni cu mobila. Aparent masuratorile din casa nu se potrivesc cu masuratorile din atelierele de mobila la comanda. Adica da cu virgula de obicei, comanzi ceva, primesti altceva. Sau vine mobila zgariata sau diferite elemente ale aceluiasi corp in nuante de culoare diferita. Sau ca transportul e gratis dar manipularea defectuoasa.

Cum ii gasesti pe cei mai buni cu care sa lucrezi ? Simplu, cu ajutorul cunostiintelor sau cu ajutorul prietenului Google si a siteurilor de producatori si de servicii. O firma buna are un site bun, are un portofoliu de clienti si are un istoric in spate. Nu spun ca cineva la inceput de drum n-ar fi bun, dar parca nu as vrea sa faca experiente pe casa si pe pielea mea. Intr-adevar, sa lucrezi cu cei mai buni, inseamna sa platesti un pret mai mare, dar siguranta ta si a familiei, cred ca n-au pret, nu ?

 

 

Next Post

Scurt drive-test cu Dacia Duster

5 iulie 2014 2
1 Comment
  • Alex 10 ani ago

    Pentru un lucru bun si sigur este normal sa apelam la oamenii profesionisti.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.