Este imaginea companiei implicata in procesul de recrutare ? Cu siguranta, vorbim de imaginea firmei de fiecare data cand reprezentantii companiei intra in contact cu o persoana din afara ei. Consumatori, potentiali si actuali clienti, persoane interesate de a se alatura companiei, furnizori si colaboratori, toate contactele cu acestia implica afectarea pozitiva sau negativa a imaginii firmei. Imagine care poate duce la succesul sau esecul firmei.
Studiile de piata spun ca un client multumit iti aduce alti 3 clienti, iar unul nemultumit iti alunga 10 clienti. La fel se intampla si cu celelalte contacte dintre companie si public, transpuse in ceea ce tine de imaginea companiei.
Daca te prezinti la un interviu in care cei care recruteaza nici macar nu se prezinta, sau iti pun intrebari banale, sau nu iti ofera detaliile de care ai nevoie, acestia afecteaza imaginea firmei. La un interviu iti poti da seama daca reprezentatii companiei te privesc ca o resursa importanta, un partener in atingerea obiectivelor sau doar ca si un activ neinsufletit. Deseori aceasta atitudine se transpune si in relatia cu clientii.
Vestimentatia recrutorilor, modul de exprimare, tipurile de intrebari si modalitatea de a se relationa la firma afecteaza imaginea companiei. Iar azi, mai mult ca oricand, resursa umana este cea mai importanta componenta a avantajului competitiv al companiilor, in mediul concurential care caracterizeaza sistemul pietei libere.
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
2 Comments
Ai dreptate. Eu am fost inspiratia ta pt articolul acesta 😉
Daa, multumesc ! 🙂