Saturday, June 15, 2024
24 iunie 2021

Hai la conferința de lansare a proiectului „Împreună plantăm dezvoltare şi armonie în Valea Viilor”

By 0 880 Views

În data de 25 Iunie 2021, în intervalul 11:00 – 13:00, are loc la Căminul Cultural din Valea Viilor conferința de lansare a proiectului. În cadrul acesteia, persoanele interesate au ocazia de a afla mai multe detalii despre importanța proiectului, despre impactul asupra coumunității pe parcursul primelor 6 luni de implementare, dar și despre implicațiile și premisele pe termen mediu și lung.

  • ora 11:00 – deschiderea conferinței și cuvânt de bun venit din partea domnului Pinte Ilie Avram, primarului comunei Valea Viilor;
  • ora 11:15 – despre rolul și importanța proiectului în comunitate: domnul Spînu Ovidiu-Gabriel, Director Executiv al Fundației Open Fields și coordonator al proiectului și domnul Cobârzan Marius, Manager proiect;
  • ora 11:45 – sesiune de discuții libere cu o parte dintre beneficiarii proiectului și scurtă conferință de presă (interviuri, întrebări și răspunsuri);
  • ora 12:15 – masă de tip bufet și networking.

Printre prioritățile proiectului se numără întreruperea cercului vicios al inechității și segregării sociale și facilitarea conlucrării comunității pentru progres și pace socială. Copiii si tinerii vor fi atrași în toate activitățile proiectului, beneficiind de un modul de mobilizare în acțiuni de advocacy și alte activități dedicate special acestor categorii de vârstă. Vor fi organizate sesiuni de dezbateri, instruiri, mentorat, activități de grădinărit, culturale și schimburi de experiență. Copiii vor fi motivați să își continue studiile, iar tinerii vor beneficia de  consiliere pentru formare, ocupare și antreprenoriat.

Prin abordarea inovatoare și catalizarea energiilor pozitive ale comunității se va ajunge la depășirea prejudecăților, iar activitățile de pomicultură și grădinărit vor contribui pozitiv la prosperitatea economică și relaționarea armonioasă.

La eveniment sunt invitați lideri formali și informali, actori relevanți implicați în procesul de educare a comunității – reprezentanți ai Școlii Gimnaziale “Marțian Negrea”, reprezentanți ai autorităților publice locale, ai ONG-urilor și societății civile (inclusiv o parte dintre beneficiarii proiectului), dar și mediatori implicați în procesul de integrare a romilor în comunitate.

Proiectul „Împreună plantăm dezvoltare şi armonie în Valea Viilor” este derulat de Fundația Open Fields în parteneriat cu Primăria Comunei Valea Viilor prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este să inducă schimbări sistemice aducând progres economic și integrare socială în beneficiul comunității de romi, tineri și persoane vulnerabile prin mobilizarea localnicilor folosind un model agricol inovator: plantarea pomilor fructiferi și cultivarea plantelor de gradină.

Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Mai multe informații despre proiect puteți găsi pe www.impreunaplantam.ro și pe pagina de Facebook  https://www.facebook.com/impreunaplantam.

Pentru confirmarea participării și mai multe informații vă rugăm să-l contactați pe domnul Marius Cobârzan (manager proiect) de la Fundația Open Fields, Tel: +40 751 090 764, marius@openfields.ro până joi, 24 Iunie 2021.

  Noutati
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.