Sunday, April 14, 2024

Mașina se înscrie pe lista celor mai necesare obiecte pe care le utilizăm zilnic – datorită avantajelor numeroase pe care ni le oferă – ne ajută să ne deplasăm cu ușurință, ne oferă suficient spațiu pentru a transporta lucrurile necesare, ne asigură un grad sporit de confort ș.a.m.d.

Așadar, atunci când vine vorba despre aspectul funcțional al automobilului, indiferent de marca mașinii, ar trebui să alegem cu grijă componentele sale. De altfel, unul dintre principalele elemente care asigură funcționarea adecvată a sistemului electric este bateria auto. Așadar, dacă vrei să faci o alegere corectă în materie de acumulatori auto și nu știi exact ce ar fi potrivit pentru mașina ta, ar trebui să ții cont de calitatea bateriei auto. Fără îndoială că aceasta este o componentă vitală pentru funcționarea corespunzătoare a mașinii.

De unde putem achiziționa cele mai bune baterii auto

Atunci când constați că mașina ta are nevoie de o nouă baterie, cel mai indicat ar fi să te orientezi către ofertele unui magazin de specialitate, de exemplu, Sorgeti, unul dintre principalii furnizori de baterii auto-moto, staționare și de tracțiune din România.

În plus, dacă vei alege unul dintre acumulatorii auto de la Sorgeti, vei putea beneficia de garanție, prin urmare, poți face anumite verificări tehnice ale bateriei auto sau o poți schimba în cazul în care nu mai funcționează corespunzător, fără să dai vreun ban din buzunar. După ce achiziționezi o baterie, indicat ar fi să ții cont de instrucțiunile de montare, întreținere și bineînțeles, de respectarea condițiilor garanției.

Ce cauze poate avea descărcarea acumulatorului

În general, descărcarea acumulatorului se poate realiza în condiții extreme de funcționare precum:

  • Numărul mare de consumatori
  • Temperaturile ridicate
  • Consumatorii conectați permanent
  • Nefolosirea automobilului pe perioade lungi
  • Drumurile scurte și frecvente.

Și lista ar putea continua.

Pentru a extinde durata de funcționare a acumulatorului auto, dar și pentru a evita neplăcerile create de incapacitatea de pornire a autovehiculului, este recomandat să îl verificăm periodic

odată la 6 luni.

Majoritatea șoferilor cumpără o baterie auto nouă doar atunci când constată că mașina nu mai pornește. În general, un acumulator auto are o durată de funcționare de până la 4-5 ani, iar în anumite cazuri excepționale poate rezista chiar și 6-7 ani. Cu toate acestea, specialiștii recomandă să schimbăm bateria auto cu una nouă, mai ales dacă observăm că nu mai funcționează corespunzător.

Criterii de selecție a acumulatorilor auto

Atunci când dorești să cumperi o baterie pentru mașina ta, ar fi indicat să consulți manualul tehnic pentru a alege corect tipul de acumulator. Astfel că, deosebit de importante sunt specificațiile tehnice pe care le recomandă producătorul (cum ar fi amperajul, dimensiunile etc).

De altfel, capacitatea unei baterii auto se măsoară în Ah (amper-oră), menționați pe eticheta acumulatorului care indică capacitatea de stocare a electricității. Una dintre greșelile majore de evitat în materie de acumulatori auto este alegerea unei baterii cu o capacitate de stocare mult prea mică – nu va oferi destul curent mașinii tale, dar nici o baterie cu o capacitate prea mare – deoarece alternatorul nu va reuși să o alimenteze.

Un alt criteriu semnificativ rezidă în alegerea unui acumulator auto performant – disponibil la un producător de calibru – care să aibă rezistență crescută la temperaturi scăzute.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.