Monday, June 24, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Festivalul International de Film Comedy Cluj 2012

By on 22 octombrie 2012 0 1676 Views

In perioada 12-21 Octombrie 2012 s-a desfasurat la Cluj, cea de-a patra editie a Festivalului International de Film Comedy Cluj.  Peste 100 de filme au rulat la Casa TIFF, Cinematograful Florin Piersic, Klausenburg Caffe, Casa Tranzit si Cinema Victoria. Iubitorii de comedie, indiferent de gen, au putut viziona filme din 35 de tari.

Juriul secțiunii dedicată producțiilor de lung metraj din cadrul celei de-a patra ediții a Festivalului Internațional de Film „Comedy Cluj” a fost  compus din Thom Palmen – director Umea Film Festival din Suedia, Laurentiu Damian – regizor și scenarist român, prof.univ.dr. al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, Sebastian Stern – regizor german, câștigător al premiului pentru cea mai bună regie în cadrul “Comedy Cluj” 2011 pentru filmul “Bondarul / Die Hummel”, Declan Cassidy – regizor și scenarist, membru fondator al Irish Film and Television Academy și Vivek Singhania – producator indian, dezvoltator a numeroase proiecte cinematografice pentru Bollywood.

Iar castigatorii au fost :

Cel mai bun scurtmetraj studenţesc: Până când moartea ne va despărţi (Argentina), regia: Carolina Carrilo
Cel mai bun film: Chinese Take-Away (Argentina/Spania), regia: Sebastián Borensztein
Cea mai bună regie: Isterie (Marea Britanie/Franţa/Germania), regia: Tanya Wexler
Cel mai bun scenariu: Ucigându-l pe Bono (Marea Britanie/Irlanda), regia: Nick Hamm, scenariu: Dick Clement, Ian La Frenais, Simon Maxwell
Cea mai bună actriță: OZN în ochii ei (Germania), regia: Xiaolu Guo, actriţă: Ke Shi
Premiul de excelenţă: Horaţiu Mălăele

Am participat si eu la festival in perioada 19-21 Octombrie, la invitatia lui Bogdan Besliu, coordonatorul departamentului media si implicit al publicatiei oficiale a festivalului, caruia ii multumesc pe aceasta cale.

Incepand de maine  pana sambata, in fiecare seara, cate un articol despre lucrurile interesante de la festival, special pentru voi care intrati pe blogul meu.

 

Next Post

Primul film color a fost colorat

23 octombrie 2012 0
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.