Sunday, April 14, 2024

Euroscepticism la candidati

By on 16 mai 2009 3 1043 Views

EXTRAS DIN JURNAL DE WEEKEND nr. 102, 20.000 cititori.

Euroscepticism la candidaţi

Se apropie alegerile europarlamentare. Când mă gândesc la alegeri şi referendumuri simt un sentiment al inutilităţii acestora. Nu uit câte speranţe neîmplinite ne-am pus la intrarea în NATO, că vom trăi mai bine şi că vom avea acces liber la graniţe. Ne-au fost impinse în faţă niste efecte, care pe lângă că nu s-au realizat, nu aveau nici o legătură cu o alianţă militară. Revenind la inutilitatea alegerilor, va reamintesc cum europarlamentarii noştri aleşi, au făcut sesizări cu privire la ilegalitatea taxei auto, de pildă, şi nu au fost luaţi în seama de nici un guvern.  Este oarecum important Europacine ne va reprezenta în Parlamentul Europei, contează dacă e un cioban latifundiar sau un doctor în relaţii internaţionale. Acolo nu va merge cu persiflări, înjurături,  cu radicalism şi extremism neargumentat. Evident că noi, oamenii de rând nu o să simţim nici un efect al acestor alegeri şi niciun europarlamentar nu va schimba prin profesionalism şi ţinută imaginea României de “land of choice” al ţiganilor intitulaţi rromi. Nu e o remarcă şovină, sunt oameni de toate felurile în toate etniile.

Scopul meu este să merg la vot pentru a putea trimite pe cineva normal şi potrivit pentru această funcţie şi nu pentru că aş avea iluzia că cei care ne vor reprezenta vor face ceva pentru noi, sau daca vor dori să facă, îi vor baga cineva în seamă din conducerea ţării.

Până la alegerile parlamentare ne putem frustra sau distra zilnic privind scena politică din România, unde unii îşi asumă greşeli dând vina pe alţii. Politicienii se înjură şi se batjocoresc pe un ton şi cu un limbaj de cea mai joasă speţă, urmând ca peste un an doi, ajunşi în cine ştie ce alianţe antagonice din punct de vedere doctrinar, să se pupe pe acelaşi obraz pe care l-au arătat, şi uneori scuipat.

Feri Teglas

3 Comments
  • Elena 15 ani ago

    tu, draga! dadui si eu click, si ce sa vezi!!! de vot!!! credeam ca esti eurosceptic la eurovision!!! :))

  • Elena 15 ani ago

    Dap… acum ca am citit articolul, ce sa zic… ai dreptate! Din pacate suntem prea putini cu capul pe umeri, sau care stim de ce votam, si ce sa votam… Adevarul e ca nici nu prea sunt variante la noi, cred ca altii se gandesc, bai avem 5 candidati seriosi si ca lumea, oare care din ei e cel ma bun/ potrivit/ interesat de noi ???

  • Mircea 15 ani ago

    mai da-i in pula mea

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.