Monday, July 22, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Drumetie pe biciclete, spectacol hipic in weekend la Valea Viilor

By on 13 octombrie 2015 0 2016 Views

Continua seria evenimentelor organizate de Asociatia Judeteana de Turism Sibiu in cadrul Zilelor Culturale ale Judetului Sibiu cu doua noi locatii aproape de Medias: Valea Viilor si Motis. Weekendul 17-18 Octombrie, organizatorii va asteapta cu un program pentru toate gusturile.

Biserica fortificată Valea Viilor este una dintre cele 7 biserici fortificate înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial. Construită începând cu secolul XIV în stil gotic, pe locul unei bazilici romanice, biserica are trăsături defensive complexe şi păstrează obiecte de interior valoroase, pe care le puteţi descoperi pe parcursul celor două zile în intervalul 10:00 – 18:00. Sâmbătă seara, se va evoca compozitorul Marţian Negrea, fiu al comunei, printr-un concert de pian, piese muzicale din creaţia barocă cu Sibiu Philharmonic Brass şi ale Corului de cameră „Caedonia” Sibiu.

unnamed

În 17 octombrie, vă propunem o drumeție cu bicicleta, de tip circuit, pe dealurile înconjurătoare. De aici veţi avea o panoramă încântătoare asupra întregii localităţi, cu şiruri regulate de case şi grădini de legume ce se întind înspre dealuri, terase ce amintesc de podgoriile de viță de vie. Traseul este de 15,9 km, de dificultate medie, iar durata de aproximativ 3 ore. Puteți veni cu bicicleta proprie sau puteți opta pentru una dintre bicicletele centrului de închirieri plătind suma de 50 lei/zi. Participanţii la drumeţie trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani şi cască de protecție. Drumeția începe la ora 11:00 din fața bisericii fortificate.

biciclete valea viilor

În aceeași zi, la ora 14:30, centrul de echitaţie La Haiducu’ își deschide porțile cu un spectacol hipic, cu diverse elemente de cascadorie și teatru improvizat.

Duminică, 18 octombrie, vă invităm să urmăriți parada portului popular și spectacolul folcloric al ansamblului profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” la căminul cultural din satul vecin Motiș. Veți putea participa la programele artistice susținute de Școala gimnazială „Marțian Negrea” și de Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu”. Veți afla informații utile despre atracţiile turistice la standul Info Turistice, iar copii vor fi invitați să participe la ateliere de confecționat jucării.

Vă puteți alătura caravanei „Zilelor culturale ale județului Sibiu” pentru a participa la programul cultural din Motiș. Caravana porneşte la ora 12.00 din parcarea Sălii Thalia şi se întoarce la ora 17.00. Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere la e-mail caravana@sibiu-turism.ro

Participarea la drumeție și la spectacolul hipic este gratuită și se face pe bază de înscriere la adresa office@sibiu-turism.ro, specificând activitatea la care doriți să participați.

Mai multe informații despre programul activităților pot fi găsite pe www.sibiu-turism.ro. Fiți la curent cu ultimele noutăți accesând pagina de Facebook www.facebook.com/SibiuTourism .

Next Post

Sambata, 24 Octombrie – DogFest la Sibiu

20 octombrie 2015 0
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.