Monday, May 20, 2024

Dezamagiri personale – editia 1 – Parcurile din Medias

By on 26 februarie 2013 1 1541 Views

In aceasta saptamana va prezint o serie de 4 articole cu dezamagiri personale referitoare la diferite aspecte.  Primul episod se refera la parcurile din Medias si la atitudinea fata de munca depusa de tinerii si voluntarii Asociatiei Dianthus in 2 parcuri din Medias.

Anul trecut am scris un proiect pentru amenajarea parcului de pe Mosnei de la Izvor.  Scrierea proiectului cu tot ce inseamna argumentari, apoi implementarea impreuna cu partenerii ia mult timp si multa munca voluntara, pe care membrii nostri, si in special coordonatoarea proiectului Anca Bara au depus-o pentru comunitate. Detalii aiciaici si aici.

Acum doi ani am scris un proiect pentru parcurile de la blocurile de la ANL din Gura Campului. Aici am depus o munca titanica prin mutarea cu galeti a molozului, intinderea pamantului, plantarea pomilor, a gardului viu si asa mai departe. Detalii aici.

Din toate aceste proiecte noi ne-am ales cu multa munca depusa in folosul comunitatii si bani alocati din bugetul propriu ( si ala foarte mic, provenit din redirectionarea 2 %). Din pacate multe lucruri au fost furate ( plante, suporti de bicicleta, panouri etc.) si deteriorate.

Anul acesta am vrut  sa scriem un proiect pentru amenajarea unui parc cu mobilier facut din butuci de lemn,  prelucrate manual de elevi si membrii nostri, insa reactia autoritatilor prin SPE este ca anii trecuti tot ce am facut noi (Dianthus) este praf, ca am facut lucruri de mantuiala. Lucru pe care-l pot dezminti cu fotografii si reportaje radio-tv. Sincer nu am de gand sa-mi pierd dupa amiezile si weekendurile facand ceva voluntar si cu bani adusi si de acasa pentru comunitate cand reactia autoritatilor este aceasta.  Sper ca pana la anul sa-mi treaca dezamagirea, sa se termine cu lucrarile astea de infrastructura si sa scriem atunci un proiect pentru Medias.

1 Comment
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.