Saturday, December 21, 2024

Despre marketingul intern

By on 23 august 2011 6 1707 Views

Conform Williams si Curtis, marketingul intern este „un proces continuu, prin care organizatia aliniaza, motiveaza si imputerniceste angajatii din toate functiile si de la toate nivelurile, sa furnizeze o experienta de consumator consistenta si pozitiva, care ajuta la indeplinirea obiectivelor de afaceri”.

Pe scurt, prin marketingul intern, compania isi convinge angajatii ca produsele si serviciile furnizate sunt de foarte buna calitate si cauta sa faca un ambasador al calitatii in fiecare angajat.

Din punctul meu de vedere, aceasta preocupare nici nu ar trebui sa existe, iar angajatii care nu cred in produsele/serviciile firmei ar trebui disponibilizati. Nu crezi in ceea ce faci sau in ceea ce produsi ?  Nu inteleg cum poti lucra, pe termenul lung, intr-o companie in carei produse/servicii nu crezi. Mergi la servici, produci/prestezi si cand ajungi acasa vorbesti compania de rau. Pe tine te intereseaza sa-ti iei banii si atat, fara sa te gandesti ca reclama negativa pe care o faci firmei, o va pune, la un moment dat, in imposibilitatea de a-ti achita chenzina.

E o chestiune destul de delicata pe care nu o poate intelege toata lumea, pe care nu o poti controla si care ar trebui stipulata in CIM.}
Voi ce parere aveti ?

Next Post

Wizzair, 20% nu e senzational !

19 octombrie 2011 2
6 Comments
  • Anamaria 13 ani ago

    Ai dreptate, normal k ar trebui sa lucrezi intr-un loc in care iti place si esti convins ca ai cele mai bune produse … dar dupa cum observi in ziua de azi nu prea reusesti sa te angajezi fix unde ai vrea si atunci te angajezi si intr-o firma in care nu crezi si a carei produse nu iti sunt preferate.

  • Filu 13 ani ago

    In cazul acesta ar fi o problemă mare cu statul român cu politistii, profesorii, medicii, functionarii etc (sau cu o mare parte din ei)

    Oricum e bine să lucrezi intr-un domeniu care iti place dar nu de fiecare data se intampla asa totusi nici acesta nu e un motiv sa vorbesti de rau firma in care lucrezi. Poti simplu să te cari de acolo daca conditiile sau politicile firmei nu corespund cu standardele tale insa vezi tu cand esti amarat si nu ai alte variante la orizont iţi versi nemultumirea pe unde apuci. Oricum cred că oamenii care pot să se abţină din a vorbi de rău firma la care lucrează dau dovadă de inteligenţă şi echilibru.

    O astfel de vorbire te poate afecta la o viitoare angajare, îţi face rău prima dată ţie apoi poate şi firmei criticate.

    • Feri 13 ani ago

      Da, pai eu vorbesc strict de companii private…
      Ai dreptate cu privire la inteligenta si echilibru. Merci de comment !

  • Ramona M 13 ani ago

    Pai ma intreb dc sa faci reclama firmei in care lucrezi? Sa iti explic, lucrez la o firma cumparata de la stat acum 10 ani, din fierul vachi patronul a scos bani care i-a investit in cumpararea firmei. el a ajuns in topul celor mai bogati romani Top 300. eu locuiesc intr-un apartament confort 2, el casa in medias, si ce casoaie, la bucuresti asisderea, eu concediile la tara la parinti si socri, el Spanis, America, Israel, grecia, etc. Eu unblu in dacie veche de 25 de ani el in Mertane si gipane, eu sotul si copii ne inbracam de la sechend el de la Viena Roma, londra etc. eu salar de 980 ron el 5000 de euroi + cheltuielile din protocol si crezi ca ar fi cazul sa ii fac reclama? pai ii slugaresc destul el averea o are din munca mea prost platita si al altora si poate si a ta. Asta ii parerea mea

    • Feri 13 ani ago

      @RamonaM, in primul rand multumesc pentru comentariu.

      Pentru modul cum au ajuns unii patroni de firme sau ce masini conduc cred ca sunt ei resposabili, bravo lor. Pentru ca n-ai ajuns tu sau eu, la fel, depinde foarte mult de conjunctura, noroc si asa mai departe. Nu de asta e vorba. Nici macar de transformarea in agent de publicitate. Adica nu-ti cere nimeni sa faci reclama, dar nici nu mi se pare onest sa faci reclama negativa. Totusi daca faci reclama pozitiva, fara a avea o preocupare specifica pentru asta aduci clienti firmei si aceasta iti poate plati salariul. Pana la urma nu e vorba nici de patron, nici de firma, ci de atitudinea ta fata de ceea ce faci si de ceea ce crezi ca e bine sa faci astfel incat sa-ti atingi obiectivele.

      • Ramona M 13 ani ago

        Da, sa iti faci treaba ptr. care ai fost angajat. Nici reclama nici antireclama doar sa muncesti.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.