Sunday, April 14, 2024

Spuneam intr-un interviu acordat Monitorului de Medias ca una din misiunile mele in viata este sa aduc oamenii mai aproape de natura si in aceasta idee vreau sa dezvolt proiectul #descoperapadurea. Il vad ca un proiect pe termen lung, construit in timp prin care sa promovam beneficiile padurii si influentam oamenii sa iasa mai mult in natura, la plimbare cu familia. Practic la inceput va fi o compania on-line cu postare de fotografii, apoi as vrea sa mergem mai departe sa organizam si iesiri, un portal, o comunitate. Daca aveti idei le astept cu drag.

Stim cu totii de beneficiile padurii. Anual, pe Tera, covorul vegetal (paduri, culturi agricole, ierburi) produce peste 23 de miliarde tone de oxigen, din care peste 60% este produs de PADURI. Pe langa rolul fizico-geografic: geomorfologic, climatic, asupra solului, hidrologic, asupra agriculturii, asupra sanatatii fizice, padurea ne poate ajuta si din punct de vedere psihic si emotional. Nu degeaba in unele tari plimbarea in natura este recomandata ca terapie.

Am zis ca o sa luam cu pasi marunti, iar prima activitate este ca o sa postez zilnic, pe pagina mea de Facebook o imagine cu hashtag #descoperapadurea. La inceput vor fi doar fotografii de ale mele, apoi vom trece si la alte minunatii. Daca vrei sa contribui si tu, posteaza fotografii cu hashtag #padurea sau distribuie cele pe care le pun eu.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.