Saturday, June 15, 2024
15 martie 2018

Cum a fost la Targul de Turism de la Berlin

By 0 1837 Views

Daca pe vremea cand lucram exclusiv in industria hoteliera am participat de cateva ori la ITB Berlin in calitate de expozant, la standul Romaniei, anul acesta am mers ca si vizitator. In calitate de consultant pentru mai multe companii din industria hoteliera, am considerat ca e important sa fiu acolo, sa iau pulsul si sa vad trendurile. Pe de alta parte si in calitate de pasionat de design grafic si publicitate a fost foarte interesant sa vad amenajari, materiale de promovare de zeci, poate sute, de milioane de euro expuse acolo, intr-un singur loc. Cu un numar de 10.000 de expozanti din 180 de tari si 28.000 de vizitatori este cel mai important targ de turism din lume.

Am fost interesat de partea de Travel Technology, insa din pacate reprezetantii companiilor au cam lipsit de la standuri Sambata cand am ajuns eu. Probabil ca au fost mai  activi de miercuri pana vineri cand a fost perioada de B2B. In fine, am luat pliante si o sa le studiez ofertele si siteurile in speranta ca o sa gasesc solutii pentru industria hoteliera romaneasca in ceea ce tine de digitalizare.

La standul Romaniei m-am revazut cu cativa colaboratori, dar a fost si multa lume noua fata de acum 4-5 ani cand am mai fost. Standul mi s-a parut putin inghesuit si am observat lipsa unui stand al regiunii Sibiu si a promovarii acesteia ca Regiune Gastronomica Europeana. Referitor la cele anuntate prin presa – fotografii vechi cu burtosi, greseli de traduceri s.a.m.d din pacate cam asa stau lucrurile. Si in comunicatul oficial de pe Ministerul Turismului, apare o greseala – 110.000 de expozanti in loc de 10.000. Dar gasiti acolo si lista cu cei prezenti la targ.

Nu am fost fascinat de noutati in ceea ce priveste standuri si moduri inovative si creative de promovare dar a fost destul de inspirational pentru mine. Berlinul frumos, dar mai murdar decat ma asteptam. Am mers cu Anamaria in ideea ca ea nu mai fusese in Germania si sa vada curatenia, civilizatia in trafic , atentia la detalii specifica germanilor, dar nu mi-am ales bine orasul pentru asta…

Cateva fotografii:

Next Post

Intrebarile pe care nu ni le punem…

21 martie 2018 0
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.