Sunday, April 14, 2024

Conferinta “Dreptul la educatie” la Medias

By on 13 iunie 2015 0 1550 Views

Organizația Salvați Copiii – Romania, prin intermediul clubului de dezbateri academice Mediaș Debate Club, respectiv, Clubului ROTARACT Mediaș, au organizat conferinta cu titlul „Dreptul la educație”, integrata în programul Campaniei Globale pentru Educație, sub sloganul ”Votăm pentru educație!”. Campania din acest an si-a propus să promoveze importanța dreptului la educație ca prioritate a comunității mondiale pentru perioada 2000 – 2030. Evenimentul a avut loc Joi, 14 Mai, 2015, ora 14.00 în Sala „Daniel Thelmann” a Primăriei Mediaș.

Am participat la aceasta conferinta in calitate de speaker si am vorbit despre educatie in contextul dezvoltarii durabile. Dupa parerea mea, educatia si accesul la educatie sunt conditii sine qua non in dezvoltarea durabila. Ca omul sa fie constient de mediul inconjurator si de protectia acestuia (principala preocupare in demersul dezvoltarii durabile) acesta trebuie sa fie dezvoltat din punct de vedere intelectual si sa aiba un standard de viata care sa-i permita sa vada lucrurile dincolo de preocuparea luptei pentru supravietuire. 

Paradoxal, tarile cu populatia cea mai educata au cel mai mare footprint ecologic.  Acest paradox ridica semne de intrebare cu privire la continutul programelor educative si la modul cum acestea se adapteaza la schimbarile globale.

Exista vreo legatura intre cresterea populatiei si educatie? Este educatia cu adevarat gratuita si accesibila tuturor?

A fost o dezbatere interesanta cu reprezentanti ai administratiei publice locale, ai invatamantului, ai ONG-urilor si ai mediului de afaceri.  Foarte interesanta a fost prezentarea dnului Willy Schuster despre Home Schooling

11032059_372809526261647_4134007556304085852_o

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.