Saturday, June 15, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Condamnare Nastase, declaratii Ponta, petitie Antena3

By on 11 ianuarie 2014 1 1353 Views

Incerc pe cat posibil sa stau departe de ce se intampla la nivel mediatic, sa-mi vad de treburile mele si sa fac totul cat mai bine cu putinta, fara sa ma las demotivat de diferite evenimente. Si imi iasa ! Dar cateodata ma intreb ce e in capul celor care detin puterea.

Din punctul de vedere al imaginii si comunicarii externe, ce mesaj da Romania catre intreaga lume atunci cand condamna un fost prim-ministru, ministru de externe si secretar de stat ? Ca este o tara cu un nivel extrem de ridicat de coruptie la nivel inalt. Asa si este, ca nu l-ar fi condamnat justitia pe degeaba!  Nu comentez deciziile justitiei, spun doar de mesajul transmis. Aici nu prea ai ce face, astea sunt faptele, asta e sentinta.

Pe de alta parte, un prim-ministru care declara ca dosarele penale sunt instrumentate politic si certifica astfel interventia in justitie ce mesaj transmite lumii ? Chiar daca e prim-ministru, chiar daca ministrul Justitiei ii este apropiat, tot nu poate stopa influenta politicului in justitie.

Antena3 face o petitie catre SUA in care zice ce naso le  Basescu si ca Romania a luat-o pe o cale gresita. Asa si ? Ce sa faca SUA ? Iarasi o chestiune de imagine care dauneaza grav tarii noastre.

In general, romanii si in special mass-media nu gandeste foarte in folosul tarii. Taie in carne si oase cu declaratii. De exemplu, eu, chiar daca as fi fost 100% sigur ca primul ministru al tarii mele a plagiat, nu m-as fi apucat sa dau declaratii in presa internationala, pentru ca stiu ca afecteaza imaginea tarii si implicit ma afecteaza pe mine.  Nici nu m-as apuca sa spun ca presedintele e comunist si are legaturi cu vechea securitate.

Am impresia, defapt sunt sigur, ca politicienii si mass-media din alte tari civilizate au totusi o limita, un bun simt, o gandire pe termen lung, o sobrietate si cel mai important, o responsabilitate atunci cand vorbesc de elemente care le afecteaza imaginii tarii.

Sa traim bine !

 

PS: N-as putea spune ca ma pricep la politica, dar as putea spune ca ma pricep mai bine ca 90% dintre membrii de partid, orice culoare ar avea (partidul!)

Next Post

Job-ul tau s-ar putea sa te omoare

19 februarie 2014 8
1 Comment
  • Teofil Gavril 10 ani ago

    La viitoarele alegeri merg pe mâna ta 🙂 Si mie mi se pare adesea că ”cei de sus” habar nu au de ce înseamnă imagine, reguli, standarde și că sunt doar niște bădărani (cu puține excepții). Și cică vrem să fim considerați la egalitate cu alții de statură înaltă.Păi cum?

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.