Saturday, June 22, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Compost – stiti ce inseamna ?

By on 27 septembrie 2012 0 1658 Views

Eu n-am stiut pana acum cateva luni, daca voi stiati felicitari !
Mai jos cateva definitii :

COMPÓST ~uri n. Îngrășământ obținut în urma fermentării unui amestec de substanțe organice de origine vegetală și animală, la care se adaugă și componente minerale. /

COMPÓST s.n. Îngrășământ organic compus din resturi de bucătărie, nutrețuri alterate etc., supuse unui proces de fermentație lentă. [< engl., fr. compost].

Ceea ce e foarte bine este ca la Medias, copiii vor invata ce inseamna si vor face compost la gradinita. Este vorba de proiectul “Roadele compostului” implementat de S.C. Eco-Sal S.A. Medias. Mai multe detalii aflam de la organizatori :

“S.C. ECO-SAL S.A. se implică constant în desfăşurarea de acţiuni/evenimente cu teme ecologice în rândul generaţiei tinere, şi nu numai. Tocmai acesta este motivul pentru care ECO-SAL a iniţiat un proiect pentru Grădiniţele din municipiul Mediaş, intitulat „Roadele compostului”. Proiectul se va desfăşura în perioada 17 septembrie 2012 – 15 iunie 2013 şi este destinat în principal copiilor, dar şi cadrelor didactice din fiecare Grădiniţă implicată.

Implementarea proiectului are drept scop învăţarea bunelor practici de către copii, de la cele mai fragede vârste, în ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor, separarea corectă a deşeurilor biodegradabile, urmărirea transformării lor în compost dar şi utilizarea corectă a compostului în obţinerea de culturi.

Iniţiatorii proiectului vor pune la dispoziţia Grădiniţelor atât recipienţii necesari pentru compostare, cât şi materialele  informative utile în derularea proiectului. Persoanele responsabile pentru buna desfăşurare a proiectului vor instrui în primă fază educatorii, oferind informaţii utile din ghidurile „Fabrica de pământ” şi „Pământ curat!”, ghiduri care sunt folositoare pentru realizarea compostării individuale. Cu ajutorul unui desen animat, care va fi proiectat în sala de clasă, vor fi transmise într-un mod mult mai simplu informaţiile dorite grupului ţintă.

Realizarea acestui proiect ajută la dezvoltarea simţului civic al copiilor implicaţi în proiect şi a comportamentului ecologic, dar şi îmbunătăţirea cunoştiinţelor în ceea ce priveşte acest domeniu.”

Prezentarea proiectului va avea loc azi de la ora 13:00 la Primarie, Sala Mica.

Next Post

Sambata Ziua Recoltei la Medias

4 octombrie 2012 1
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.