Tuesday, December 5, 2023

Compania DDD te scapa de gandacii de bucatarie

By on 14 aprilie 2014 0 1122 Views

Primavara este un anotimp minunat ! Natura se trezeste la viata, florile infrumuseteaza pajistile, pasarile se intorc din tarile calde si ne canta voioase. Gandacii ies din hibernare si intra in bucatarii. Asta nu e foarte placut ! Stiati ca daca aveti un hotel/restaurant/alt local de alimentatie publica ( braserie, covrigarie, brutarie, cofetarie, pizzerie etc) sunteti obligati prin lege sa efectuati desinsectia ori de cate ori este nevoie, dar cel putin o data pe luna ? Sau o data la trei luni daca firma voastra nu este din domeniul hotelier/alimentatie publica. Astfel e recomandat sa incheiati un contract cu o Firma dezinsectie.

Bineinteles, tratamentul preventiv este mai ieftin decat cel curativ iar in cazul unei inspectii de la autoritati, societatea care a facut dezinsectia raspunde in fata legii. Metodele folosite pentru a scapa de micii paraziti sunt pulverizarea cu substante specifice in zonele pe care specialistii le considera vitale in procesul de eradicare. De asemenea mai sunt folosite si alte tratamente specifice pentru combaterea gandacilor, cum ar fi tratamentul cu gel cu insecticide, capcanele cu adeziv pe baza de feromoni si atractanti alimentari sau pulverizarea cu insecticid.

bugStiati ca :

– gandacii sunt necrofagi omnivori si mananca cam orice tip de aliment disponibil ?

– prefera dulciurile si carnea dar nu se dau inapoi nici de la par, carti sau alte materiale aflate in satidul de descompunere ?

– gandacii pot supravietui luni de zile fara mancare dar mor repede daca le lipseste apa ?

– pradatorii gandacilor sunt unii paraziti, broastele, carabusii, soparlele si iguanele

– si ciupercile entomopatogene sunt letale pentru gandaci, pentru ca sporii lor le ucide in decursul a catorva saptamanai

– gandacii prefera zonele intunecate si izolate dar sunt si specii carora le place lumina ?

– gandacii sunt activi in special noaptea, cand isi cauta de mancare si parteneri de imperechere?

– gandacii sunt insecte sociale si traiesc in grupuri?

– gandacii comunica prin feromoni, iar mirosul acestora ii adunca in zone adapostite?

– ochii gandacilor au peste 1000 de lentile, lucru care le permite sa vada mai multe lucruri in acelasi timp ?

– gura unui gandac se poate misca de pe o parte pe cealalta si poate simti si mirosul si gustul simultan

Cand vine vorba de dezinsectia la subsoluri la blocuri, specialistii de la compania DDD ne recomanda ca operatiunea de dezinsectie sa se realizeze asupra tuturor scarilor comunicante ale unui bloc, pentru a evita migrarea insectelor. De asemenea e important ca dezinsectia sa se faca si in apartamente, tot pentru a se evita migratia pe orizontala. De asemenea  aveti grija sa nu patrundenti in subsol timp de 60 minute si se aeriseste timp de aproximativ 2 ore.

Utilajele folosite in procesul de dezinsectie sunt pompele de joasa presiune, cu ajutorul carora se pulverizeaza substantele pe pardoseala, pereti, plafon, ghene, spatii comune si alte locuri. Iar ca alternativa se folosesc si atomizoarele cu motor termic care au o putere mai mare si patrund in spatii mai greu accesibile, unde pot fi focare de infectie ( gen in spatele conductelor, in gurile de aerisire, in locurile greu accesibile si in boxele care nu sunt inchise.

Substantele folosite la dezinsectie, letale pentru gandaci de bucatarie, fac parte din categoria III si IV de toxicitate si nu sunt daunatoare pentru oameni si alte animale, dupa uscare.

 

 

 

Next Post

Videochat-ul, un subiect tabu ?

20 mai 2014 0
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.