Wednesday, May 22, 2024

Coltul Frustratului….

By on 11 ianuarie 2009 10 2448 Views

Extras din Jurnal de Weekend, 10-16 ian 2009. Urmariti Jurnal de Weekend, in Medias, Copsa Mica si Tarnaveni sau pe www.jurnaldeweekend.ro.

Articol scris in 30 dec.

Petarde pe creier

Zilele trecute venind de la servici, pe jos, ca tot omul care a facut 2 pene de cauciuc într-o singură zi, aud niste bufnituri. Mă întorc, mă gândesc că a facut vreunu’ explozie la cauciuc, ce ? numai mie mi se poate întâmpla ?! Însă toate maşinile mergeau nestingherite de vreo explozie de acest gen… Nu apuc bine să mă întorc că era să dau peste o masă plină de petarde, vulcani, pocnitori şi alte mizerii pirotehnice. Oare astea se declanşează la impact ? În fine, bine că nu am aflat din propria experienţă, însă am aflat sursa bufniturii. Masa evident că era plină de artificii ilegale pentru care se poate face, teoretic şi conform legii, între 1-3 luni de puşcărie. Pe partea cealaltă a drumului un reprezentant al tinerei mandre generaţii, cum găsea o doamnă/domnişoară mai singură, cum îi puşca una, mă refer la petardă. În fine, prima reacţie a fost să mă duc să-i puşc una ( nu mă refer la petarde), un gest total impulsiv şi necivilizat, dar poate că o corecţie imediată l-ar fi ajutat pe tânăr să-şi aplice o lecţie de viaţă. Apoi mă intreb de ce să mă iau la harţă cu un IQ subunitar, dacă-mi sparg ochelarii ( din mişcări, nu din altceva), vă da-ţi seama ce griji aveam, sau dacă-mi lovesc laptopul ? În fine, ideea principală era că nu trebuie să plătesc eu pentru prostia altuia.
Continuând drumul, evident mai calm şi mai cumpătat, mă gandesc oare ce plăcere lăuntrică il împinge pe dobitoc, mă scuzaţi, pe tânăr, să sperie bietele domnişoare care trec, nevinovate pe drum ? Oare ce are în gând, pe creierul lui, oricât de mic ar fi acesta sau neutilizat ? Simte o plăcere sau un altfel de sentiment când face gestul ăsta cretin ? Nu cred, cred totuşi că avea petarde pe creier, care, din când în când îl mai impingeau la gesturi ilogice si de-a dreptul prostesti, ca să nu zic dobitoceşti, pentru ca aş jicni dobitoacele. Si dobitoacele nu e femininul de la dobitoc, ci mă refer la sinonimul cuvantului “animale”. Oricum nu inteleg rostul petardelor şi pocnitorilor. Păi de ce să ne spargem timpanele de revelion ? De ce de revelion şi nu în fiecare zi ?
Dacă cineva poate să-mi răspundă la întrebările de mai sus, exceptându-le pe cele retorice,sau simte la fel ca mine, ori are alte frustrări pe care vrea să le impărtăşim, îl/o aşteptam cu mesaje pe adresa office@jurnaldeweekend.ro, cu subiectul “Colţul Frustratului”.

Comments are welcomed !

cf_1

Next Post

Sunt prea multe masini

17 ianuarie 2009 7
10 Comments
 • io 15 ani ago

  Cine-i mare si nauc / Cu IQ ca un papuc?
  E badita boschetarul / Frate bun cu-a lui Smenaru
  Din petarde te zoreste / un-doi te buzunareste
  Ca te sparii langa el / Nu-l simti ca-i la portofel
  Asta-i tehnica strabuna / Hai noroc si voie buna.

 • cristinamoldovan 15 ani ago

  maaaaa… de ce nu mi-ai zis ca si tu lucrezi in presa? 😛

 • Feri 15 ani ago

  Ca nu lucrez…. ?!

 • Elena 15 ani ago

  Fain articolu’ de gazeta – te-am recunoscut nu dupa cum era scris, ci dupa initialele numelui 😀 La mai mare!

 • cristinamoldovan 15 ani ago

  nu lucrezi??? :))))))) pai e semnat F.T. Explain pls 😀

 • flo 15 ani ago

  @cristina inseamna ca daca omului i s-a publicat un articol intr-un ziar, lucreaza in presa?

 • Feri 15 ani ago

  Yes, what he said !:)
  e o colaborare cu Jurnal De Weekend…nu lucrez la ziar…doar ca mi se publica articole daca sunt ok…:)

 • Cristina 15 ani ago

  @ feri – am inteles
  @ flo – din punctul meu de vedere, inclusiv o colaborare inseamna lucru in presa. adica… omu’ are tangente cu presa, iar eu habar nu aveam… la asta ma refeream.

 • Feri 15 ani ago

  daaa, am tangente cu presa…ce bine suna. Merci Cristina 😀

 • anonimus 15 ani ago

  bey ia confruntativa voi ideologic in alta parte si lasati lumea sa`l admire pe stimatul domn Teglas! v`am tzucat :*

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.