Sunday, July 14, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Botniţa pe tonomate !

By on 20 martie 2009 0 963 Views

Extras din Jurnal De Weekend, nr. 94,  15-22 Martie, 30.ooo cititori !

Botniţa pe tonomate

         silcenteCine împarte, parte-şi face ! Cine face legile, pentru sine şi le face ! Dar chiar să ajungă să umble cu botniţa după presă, nu mă aşteptam ! Defapt nu mă aşteptam să o facă aşa, pe faţă.
Noile prevederi ale Codului Civil bagă mănuşa adânc în gura presei. Pe lângă faptul că legea a fost şi este în România formulată neclar, interpretabilă pe mai multe nivele, se schimbă de la o zi la alta, iată că un fost liberal,  introduce niste amendamende incredibile pentru perioada în care ne aflăm şi pentru doctrina sub care a “crescut”. Cum, în principiu, în România nu prea funcţionează premisa de nevinovăţie, de ce ar funcţiona premisa de bună credinţă a presei ?
Motivaţia principală a acestor prevederi, pe scurt, este faptul că trusturile de presă sunt deţinute de moguli, iar aceştia angajează tonomate pe euro, care dau în stânga şi în dreapta cu lucruri neadevărate care lezează drepturile nepatrimoniale ale diferitelor personalităţi, fie ele politicieni sau artişti, showbiz şi aşa mai departe. Această argumentaţie mă jigneşte intelectual pentru că presupune că eu, ca şi cititor de presă, nu am puterea şi sănătatea mentală de a analiza ceea ce scrie în presă după propriile valori.
        Atâta timp cât presa nu e deţinută, în totalitatea sa, de o singură culoare politică,  de un singur grup de interese care să fie liber să lovească în drepturile nepatrimoniale ale unor oameni, fără ca alt grup de interese să poată dezminţi şi contraofensa eventualele neconformităţi, consider aceste prevederi ca fiind abuzive. Prevederile antiliberale vizavi de presă sunt neclare, interpretabile şi greu aplicabile. Mai mult, consider că ele deschid porţile unor eventuale abuzuri.

Nemulţumirile şi frustrările dumnevoastră le aşteptăm în continuare pe adresa office@jurnaldeweekend.ro , spre a le impărtăşi  şi celorlalţi.

Feri Teglas

PS : Bineinteles comentariile le asteptam si aici.

Next Post

Bancămătarii

30 martie 2009 8
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.