Sunday, April 14, 2024
23 iunie 2021

Aleea Senzoriala pentru copii cu autism la Asociatia Sfantul Casian

By 0 682 Views
Va transmit mai jos comunicatul cu privire la Aleea Senzorială pentru copiii cu autism de la Asociația Sfântul Casian.
Vis împlinit – Aleea Senzorială pentru copiii cu autism de la Asociația Sfântul Casian e pregătită pentru plimbări teraputice
În urmă cu mai bine de un an s-a ivit o șansă pentru împlinirea unui vis mai vechi al unui membru fondator al Crucii Roșii din Mediaș: o alee senzorială. Șansa era înscrierea proiectului la Maratonul Internațional Sibiu. Pandemie fiind, evenimentul a avut loc într-un mod mai puțin convențional, dar cu atât mai eficient: alergătorii care au ales să susțină cauza noastră puteau alerga oriunde pe planetă și aduna donații de la oricine. Așa s-a făcut că au ridicat mâna 72 de alergatori pentru visul nostru si au strans donatii de aproape 10.000 de Lei, dublul bugetului propus, de la 95 de susținători.
Odată cu venirea primăverii am început amenajarea aleii senzoriale pentru copiii cu autism, în incinta Centrului de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist Sfântul Casian din Mediaş, cu o lungime de 30 de metri, realizate cu materiale naturale, unde drumeţia în picioarele goale pe porțiuni cu nisip, pietriş de diferite mărimi și forme, conuri de brad, scoarță de copac, rumeguş, buşteni, iarbă și coceni de porumb etc, să fie o modalitate de relaxare şi terapie pentru aceştia. În tălpi există  7.200 de terminații nervoase ce sunt conectate la toate părțile corpului. Aceste legături sunt procesate prin coloana vertebrală și creier. Prin masajul tălpilor durerile și stresul se atenuează, iar organismul intră într-o stare de confort. Prin crearea aleii senzoriale, copiii cu autism pot urma programe intensive de terapie care duc la o recuperare funcţională a întârzierilor în dezvoltare şi la adaptarea acestora la mediul în care trăiesc, în special la mediul natural.
Și pentru că am avut susținători numeroși și generoși, din bugetul neașteptat de mare am cumpărat și un complex de joacă de exterior, de cățărat, cu leagăn, cu tobogan și 2 panouri cu jucării senzoriale.
Vineri, 25 iunie, la ora 19, vom da în folosință toate acestea, în curtea Asociației Sfântul Casian, în compania câtorva alergători pentru cauza noastră, a reprezentanților Maratonului Internațional Sibiu, copiilor beneficiari direcți și părinților acestora, împreuna cu voluntarii Crucii Roșii Mediaș și Love, Light, Romania care au lucrat pentru împlinirea acestui vis.
Se cuvin laude organizatorilor Maratonului Internațional Sibiu (www.maratonsibiu.ro), pentru cadrul și oportunitatea de fundraising, alergătorilor care au ales cauza noastră, donatorilor care au ales să sprijine alergătorii, voluntarilor Love, Light, Romania (www.lovelightromania.com) care au muncit asiduu, presei locale care a dat mai departe apelul nostru, și firmelor care și-au oferit sprijinul generos: SN Deco Vamilex, Intervalle, Tipografia BonyMed.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.