Monday, July 22, 2024
10 iunie 2018

5 idei de la conferinta 6C – Cash – Andy Szekely

By 0 1903 Views

Seria Conferințelor 6C reprezintă un eveniment marca Andy Szekely, o abordare integrata a celor 6 arii importante din viața unui om: Carieră (Leadership & Performanță), Conectare (Relații Autentice), Cash (Prosperitate & Bani), Corp (Energie &Vitalitate), Contribuție (Leadership & Public Speaking),Creștere (Învăţare Accelerată & Evoluție personală). Cred ca acest tip de evenimente iti pot schimba radical viata si primesti informatii practice (trebuie doar sa le aplici) descoperite prin experienta speakerilor si a studiilor internationale. In 9 Iunie am participat la conferinta legata de Cash si prosperitate si vreau sa-ti impartasesc 5 idei/tehnici pe care le-am retinut dupa eveniment:

  1. Cand vine vorba de achizitii personale, experientele sunt mult mai aproape de sine decat produsele. Si de exemplu, in cazul calatoriilor, valoarea perceputa e direct proportionala cu durata sejurului. De asemenea daca planificam din timp experientele putem sa ne bucuram si in avans si dupa de ele, prin discutiile si planurile pe care ni le facem.
  2. In relatiile interumane valorea perceputa e direct proportionala cu numarul de expuneri, de intalniri. Andy o denumeste legea psihologica a expunerii.
  3. Suntem ceea ce facem in mod repetat iar actiunile repetate creeaza un pattern in mintea si viata noastra.
  4. Disciplina este cel mai important ingredient in constructia prosperitatii. (Eusebiu Burcash) – sa stii pe ce cheltui si unde se duc banii, sa-ti imparti banii pe directii (10% distractie, 10% donatii, 20% dezvoltare, 40% cheltuieli generale), sa faci investitii si depozite. Tot de la Eusebiu Burcash am retinut ca banii sunt un slujitor fantastic dar si un stapan napraznic.
  5. Andy Szekely a prezentat o metoda pentru demontarea convingerilor limitative care ne tin in loc in cresterea veniturilor: Judoka Judgement si se face in urmatorii pasi: 1. alege o convingere limitativa legata de bani, 2. scrie care este opusul ei (2-3 variante cel putin), 3. care este opusul ei util (varianta cea mai apropiat de tine) si scrie argumente pro (ce castigi) si contra (ce eviti) prin opusul convingerii.

Un alt lucru pe care l-am retinut si as vrea sa-l pun in aplicare este Mastermind-ul. Adica organizarea unor intalniri, sesiuni de lucru cu oameni cu mintea deschisa pe diverse subiecte pentru a ajuta pe cei care-si doresc raspunsuri si solutii pentru problemele lor. Dar voi reveni pe acest subiect.

Daca articolul acesta ti-a adus informatii interesante te rog sa-l distribui.

Next Post

Degeaba ai un website daca…

30 iulie 2018 2
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.