De curand am fost invitat la o “evaluare gratuita a sanatatii” la un centru de nutritie HerbaLife din Medias. Stiti voi “ati fost recomandat, aveti sansa, e super, extraordinar” limbaj prietenos, foarte sales-driven. Am fost sunat, programat, apoi follow-up, confirmare, sedinta s-a desfasurat conform standardelor unui MLM cu peste 30 de ani experienta (cred).  Ceea ce m-a surprins a fost varsta consultantului, are 18 ani.

Tu ce faceai la 18 ani ?

Mi se pare foarte interesant cum implicarea intr-un MLM contribuie foarte mult la dezvoltarea unui adolescent, fata avea  obiective, se gandea (stia!) ce vrea sa faca pe viitor, castiga deja bani, indemna lumea la sport si era consultant in nutritie. Bine, legat de credibilitatea unui consultant  in varsta de 18 ani, fie el in nutritie sau asigurari de viata, e de discutat. Dar tot respectul si admiratia pentru tinerii care cred in ceva anume, care incearca sa se dezvolte din toate punctele de vedere de la o varsta frageda.

Eu n-am lucrat in liceu, nici in facultate foarte mult, doar cateva luni, insa acum recomand tuturor sa-si dezvolte spiritul antreprenorial sau sa incerce diferite job-uri/internship-uri de la orice varsta.

Revin, tu ce faceai la 18 ani ?