Sunt multe momente in viata cand ar trebui sa ne bucuram de ce ni se intampla si sa ne rasplatim reusitele si implinirile. Sa le impartasim cu colegii si familia, sa organizam o petrecere sau pur si simplu o intalnire la un pahar de vorba. Socializarea on-line ne tine aproape de cei departe dar cateodata ne indeparteaza de cei de aproape si uitam sa ne mai intalnim “ca pe vremuri”.

Poti sa-ti inviti prietenii acasa si sa comanzi pizza la domiciliu. Puteti discuta sau sa va uitati la un film sau la un meci. Suntem fiinte sociale si este important sa petrecem timpul impreuna cu persoane cu care avem aceleasi idealuri.

Citeam zilele trecut o carte foarte interesanta – “Prieteni esentiali” de Tom Rath in care se specifica cat de importanti sunt prietenii, cat de important e sa ai o persoana langa tine care sa te incurajeze, sa te asculte. Tom Rath spune ca sunt 8 roluri esentiale pe care prietenii le joaca in viata noastra: constructor, supporter, colaborator, camarad, mediator, optimist, mentor si ghid. Prietenii cu oameni care sa joace aceste roluri esentiale nu le poti obtine socializand on-line, telefonic sau in intalniri sporadice.

Am invatat ca timpul este cea mai importanta resurse a noastra abia dupa ce am terminat facultatea. Apoi mi-am dat seama ca timpul este cel mai de pret lucru pe care-l poti acorda cuiva. Inclusiv tie ! Asa ca sarbatoreste mai des alaturi de cei dragi si bucura-te de fiecare clipa, de fiecare dimineata in care te trezesti sanatos, in care poti sa faci tot ceea ce vrei.

friendship-50a