Citeam zilele trecute despre downshifting la Ioan Ivan pe blog, cand ne provoca la a scrie despre Arta de trai. Azi in cocheta camera de la Pensiunea Ambient din Brasov, in care ne odihnim pentru o zi de munca la Siemens, Mircea ma intreaba ce asteptari am de la ziua de maine.  Blocaj. Constat ca nu ma astept la nimic, vreau doar sa vina, sa aflu lucruri interesante, sa cunosc oameni noi.

Mindsetting-ul de a nu astepta de la nimeni nimic, pentru ca in acest fel nu voi fi dezamagit/deziluzionat prea des cred ca l-am deprins de-a lungul vietii si experientelor acesteia. M-astept la minim de decenta, respect si bun simt. Stiu, minimul asta pare foarte mult cand e vorba de unii oameni. In rest, imi place sa traiesc prezentul si sa iau lucrurile cum vin, sa le accept asa cum sunt. Si totusi m-astept la orice din partea oricui, dar asta este cealalta fata a monedei.  Asa ca va sfatuiesc sa va micsorati asteptarile fata de ceilalti (familie, iubiti, prieteni, amici etc), sa le comunicati mai direct ce doriti si astfel sa va micsorati doza de stres si frustrare.

Cuvintele cheie ale zile de maine sunt  Siemens, Poiana Brasov, Ramada, Picnic si sharing asa ca somn usor sau buna dimineata, in functie de cand cititi aceste ganduri.

PS: Bloggeri la schimb este un eveniment Tvdece si Nebuloasa in colaborare cu Siemens Romania si sustinut de: Hotel LevoslavSupporter Pub and Grill , Autonom Rent-a-car si Hotel Ambient.