Tragedia din muntii Retezat a starnit multe opinii si controverse. Foarte multe articole in presa (unele total dezinformate si fara minim de profesionalism), foarte multe (si lungi) comentarii in Social Media. Apoi a urmat o alta controversa – de ce fac toti pe expertii si isi dau cu parerea, ca nu se pricep, ca nu cunosc, ca nu stiu ce e in sufletul familiei, ca ar fi frumos sa taca, sa se abtina. Eu zic ca daca sunt asa de multe pareri inseamna ca oamenilor le pasa. Ceea ce e bine, indiferent care ar fi motivul pentru care le pasa. Din avalansa de pareri, opinii si contre sunt sigur ca fiecare a tras cateo concluzie. Inca traim intr-o tara libera si fiecare e liber sa se exprime, la fel cum fiecare e liber sa nu citeasca ce scrie X si Y daca nu are incredere in persoana sau institutia respectiva.

N-am simtit sa-mi dau cu parerea (public) despre subiect iar in momentul in care m-am saturat sa citesc articole si comentarii, am ignorat articolele pe subiect. Chiar daca unii scriu si comenteaza cu ura sau invidie sau fara o minima informare, cred ca suntem destul de inteligenti sa cernem informatiile si sa le folosim doar pe cele utile.

Oricum, e revoltator sa auzi ca mor copii de la jocuri pe telefon cu balene si in avalanse in zona de risc anuntat si sper sa nu se mai intample asa ceva.