De cand ma stiu sunt autodidact.  Am invatat grafica vectoriala, editare foto, editare video, HTML, Web Design, Joomla, WordPress etc. prin exercitiu, munca si implicare. Tot asa am invatat sa cant la chitara si implicit si fotografie. In fotografie m-a ajutat foarte mult colaborarea cu agentiile stock, pentru ca acolo inveti cam ce gresesti prin motivele prezentate fotografiile respinse. Insa acolo e vorba doar de fotografie comerciala, nu si de arta.

Revenind  de la ce am pornit, m-am tot gandit la cat de mult te ajuta un curs specializat cu niste oameni pregatiti tehnic si pedagogic. Fiind autodidact, “furand” meserie de pe forumuri, de la unu, de la altul, poti invata multe, insa iti ia timp si trebuie sa gresesti mult pana sa ajungi sa inveti. Practic inveti din greseli si progresezi pe masura ce intalnesti provocari.  Intotdeauna sa platesti un curs te “costa” mult mai putin decat timpul petrecut sa inveti ca autodidact iar nivelul de cunostiinte este cu siguranta mult mult mai mare. In plus n-ai nicio dovada, diploma, act care sa-ti recunoasca competentele.

De aceea va scriu despre un curs de fotografie de care am auzit numai lucruri foarte bune. Este vorba de Scoala de Fotografie Image Art Sibiu.  Programa cursului este foarte cuprinzatoare si poate fi consultata aici. Durata cursurile este de 6 saptamani si la promovarea examenului veti avea o diploma de fotograf profesionist, acreditata  de Ministerul Muncii, Cercetării si Educaţiei.

Am aflat ca mai multi medieseni au participat la acest curs si am rugat-o  pe Gina Stef, absolventa a cursului, sa-mi scrie 2-3 randuri despre curs :

“Am participat la cursurile Scolii Foto Image Art, din februarie si pana in aprilie 2012, in fiecare weekend. Eram nerabdatoare sa cunosc oameni noi, sa invat de la ei, sa invat tehnici noi. Cand am inceput cursul credeam ca stiu cam tot ce am eu nevoie pentru a face fotografii reusite, insa m-am inselat amarnic. Inca de la inceput, cand am pornit calatoria prin istoria fotografiei, mi-am dat seama ca trebuie sa las garda jos si sa imi deschid mintea pentru noi cunostinte. Aplicatiile practice s-au impletit perfect cu teoria, totul fiind presarat cu glumite de fotografi. Daniel Baltat si Ana Vasiu ne-au prezentat spre exemplificare numeroase fotografii facute de ei si de alti artisti ai imaginii. Colegii de curs erau foarte binevoitori in a-mi elimina orice nelamurire, ascultam cu sete toate discutiile despre puterea luminilor de studio, despre importanta unei idei originale, despre impactul unui model expresiv. Am realizat fotografii profesionale in studio, am calatorit cu profesorii nostri la Carta si la Salina Turda, unde am putut pune in practica tot ce am invatat. Am avut colegi din Brasov, Deva, Hunedoara, Negresti Oas, care au spus ca au cautat si alte cursuri foto, insa au ajuns la Sibiu pentru ca aceasta este cea mai buna scoala de fotografie din tara. Nu s-au inselat deloc, totul a fost foarte interactiv, am invatat multe lucruri care m-au ajutat sa-mi imbunatatesc tehnica si viziunea asupra fotografiei.
Sunt mai mult de 2-3 cuvinte, dar a fost ceva de neuitat si nu ma puteam limita.”
Ii multumesc Ginei pentru ca mi-a scris aceste cuvinte si va invit sa intrati pe cursurifoto.ro sau  pe pagina lor de facebook, si sa treceti, in fotografie, la alt nivel.